Sigge Thernwalls Stora Byggpris

Sigge Thernwalls Stora Byggpris är Sveriges största pris inom byggbranschen. I år delar vi ut hela 1 miljon kronor. Vinnarna presenteras vid Engineering for Life-galan på Winterviken i Stockholm den 26 april 2018.

Sigge Thernwalls stora byggpris

Kontakt

Linus Almqvist

Kommunikationschef
T: +46 10 615 60 12

Den 26 april 2018 delar Ramboll ut Sveriges största pris inom byggbranschen – Sigge Thernwalls Stora Byggpris för forskning och utveckling inom anläggningsteknik. Årets prisutdelning är den fjortonde i ordningen.

Om Sigge Thernwall

Sigge Thernwall var under många år anställd vid Scandiaconsult. Han avled 1984 och har genom sitt testamente donerat en stor del av sin kvarlåtenskap till en utvecklingsfond inom teknik. Av fondens avkastning skall vartannat år utdelas ett bidrag till forskning och utveckling inom tekniska ämnen, företrädesvis i anläggningsteknik. Fonden förvaltas av en styrelse utsedd av Ramboll Sverige. Fondens styrelse har uppdragit åt Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, att utse pristagare.

Riktlinjer när pristagare utses

Enligt Sigge Thernwalls önskan och fondstyrelsens beslut skall priset främja forskning och utveckling främst inom anläggningsteknik och därför bör pristagare väljas så att pågående forsknings- och utvecklingsverksamhet inom anläggningsteknik stimuleras.

Sigge Thernwalls Stora Byggpris består av diplom och prissumma och kan ges till en eller flera vinnare med intressant och givande verksamhet inom det prioriterade området.

Stipendiet för 2018 som uppgår till 1 miljon kronor kan ges till en enskild- eller flera personer som arbetar för att tillgodose framtidens behov av ny infrastruktur som också är långsiktigt hållbar.

- Vi vill lyfta fram eldsjälarna i branschen som lyckats ta sin forskning från teori till praktik och därmed bidragit till samhällsnyttan, säger Niklas Sörensen, VD för Ramboll i Sverige.

Läs mer: Vem som kan nominera och hur det går till


Pristagarna genom åren

Broschyr: Sigge Thernwalls Stora Byggpris

Här kan du läsa mer om vilka som vunnit Sigge Therwalls Stora Byggpris sedan priset delades ut för första gången 1989.


Läs vidare

Ramboll Sverige

Ramboll Sverige
Krukmakargatan 21
Box 17009
SE-104 62 Stockholm
Tel: +46 (0)10 615 60 00
Fax +46 (0)10 615 20 00

Mail: infosverige@ramboll.se

Övriga webbplatser

Övriga webbplatser